Descriere
Un produs obținut prin tehnologia Asti – metodă specială pentru obținerea spumantelor din struguri aromați care își are originile în regiunea cu același nume din Italia, în care procesul de fermentație este blocat prin refrigerare, pentru protejarea aromelor de soi și zaharurilor naturale. Datorită specificului soiului Muscat, spumantul îmbracă o aroma deosebită de fructe tropicale, cu note intense de busuioc și trandafir, ce vin că o explozie inedită în timpul perlării în pahar.
Miros: arome intense de flori, specifice soiului cu note predominante de petale de trandafir alb, piersica si flori de tei
Gust: fin, cu un echilibru perfect intre zaharuri si aciditate, note de caise si pepene galben
Temperatură de servire: 8-10 °C
Recomandări gastronomice: foie gras cu sos de portocala, ștrudel cu mere si scorțișoară, cheesecake cu sos de vanilie, crème brûlée
– DOC Panciu, regiunea viticolă Dealurile Moldovei;
– categorie: Spumant, alb, dulce;
– an recoltă: 2023;
Informații suplimentare
Culoare | Alb |
---|---|
Tip de vin | Spumant |
Asocieri culinare | Fructe de mare, Paste cu sos alb, Pește |
An | 2023 |