Descriere
LUNAZUL BLANCO 40% 0.7L
Limpede și elegantă, Lunazul Blanco atrage prin gustul său curat, neînvechit, care pune în evidență atât de frumos aroma agavelor cultivate în plantațiile proprii. Finețea și echilibrul aromatic conferă un plus de rafinament acestei bauturi.
Aroma/olfactiv-Note proaspete de fructe tropicale, măr și citrice, care învăluie eleganta aroma bogată de agave
Gust/paleta-Accente fine de fructe, completate cu un strop de piper, citrice și un pic de vanilie
Post gust/final-Lung, piperat, ușor citric
De peste 250 de ani, familia Lunazul a fost determinata sa creeze una dintre cele mai bune tequilla din Mexic. si secretul, invatat de-a lungul multor generatii, este sa pastreze lucrurile simple. Folosind doar cele mai bune agave albastre pentru a crea un produs unic, realizat manual. Asa se realizeaza o tequila de o calitate rara, de care va puteti bucura oriunde si oricand.
Dupa plantarea tinerei plante de agava, aceasta se va bucura de lumina puternica a soarelui si solul vulcanic bogat in nutrienti inainte de a ajunge la maturitate. Plantele de agave sunt gata sa fie recoltate atunci cand frunzele incep sa se rumeneasca si mierea de agave incepe sa curga din centru, aceasta fiind denumita piña. Dupa recoltare, ce a ramas din planta mama va fi plantat ca noi culturi, mentinand astfel o descendenta botanica care dureaza de opt generatii.
In procesul de productie, piña de agave este fiarta lent pentru a produce zaharuri, creand arome bogate, curate si aroma specifica a tequillei Lunazul. Odata gatita, agava este maruntita si clatita, lasand doar zaharul pur din agave care este apoi pregatit pentru fermentare. Dupa coacere, zaharurile de agave rezultate sunt combinate cu drojdia unica, o reteta de familie folosita de generatii care provine direct din plantele de agave si solul de pe proprietatea proprie. Drojdia consuma zaharurile, transformand siropul de agave intr-o tequilla tanara. Facilitatile companiei sunt concepute pentru a se concentra pe tehnici simple care produc tequilla de inalta calitate, realizate cu consistenta. Fiecare lot este distilat de doua ori in albiuri de coniac personalizate, unde Master Distiller fabrica fiecare lot pentru a crea o aroma neteda si pura.
Bauturile sunt apoi imbatranite in butoaie Bourbon pentru a adauga o aroma bogata. Timpurile de imbatranire variaza in functie de tequilla – Blanco nu este imbatranit, Reposado este „odihnit” timp de sase luni, iar Añejo si Primero sunt in varsta de douasprezece pana la optsprezece luni.
Ultimul pas este imbutelierea manuala a bauturilor. Acest ultim pas adauga o nota finala deosebita procesului; o ingrijire pe care o poti gusta la fiecare inghititura.
Limpede si eleganta, Lunazul Blanco atrage prin gustul sau curat, neinvechit, care pune in evidenta atat de frumos aroma agavelor cultivate in plantatiile proprii. Finetea si echilibrul aromatic confera un plus de rafinament acestei bauturi.
Aroma/olfactiv-Note proaspete de fructe tropicale, mar si citrice, care invaluie eleganta aroma bogata de agave
Gust/paleta-Accente fine de fructe, completate cu un strop de piper, citrice si un pic de vanilie
Post gust/final-Lung, piperat, usor citric