Descriere
Băbească Neagră. Un soi de struguri a cărui istorie începe de pe vremea strămoșilor românilor de azi – geto-dacii. În unele podgorii mai este cunoscut și sub denumirea de Rară Neagră.
Miros: arome de fructe roșii în care predomină cele de afine, rodie, cireșe negre și vișine.
Gust: elegant cu o aciditate care accentuează notele de fructe roșii prezente in aromă, completate de notele de vanilie și ciocolată neagră.
Temperatură de servire: 14-16 °C
Recomandări gastronomice: asocierea perfectă pentru preparate culinare pe bază de carne de curcan si rață, lasagna Bolognese, brânzeturi cu arome intense tip Roquefort.
– DOC Panciu, regiunea viticolă Dealurile Moldovei;
– categorie: Vin liniștit, roşu, sec;
– an recoltă: 2020;
– alcool: 14,5 % vol.alc.;
– maturat în butoaie de stejar minim 6 luni.
Informații suplimentare
Culoare | Roșu |
---|---|
Tip de vin | Vin liniștit |
Asocieri culinare | Brânzeturi, Carne roșie |
An | 2020 |