Descriere
DEL MILAGRO REPOSADO 0.7L
Milagro a fost fondata in 1998 de catre Danny Schneeweiss si Moy Guindi, care la acea vreme erau prieteni la facultate. Acestia au fondat brand-ul Milagro pentru a aduce nu numai un gust mai sofisticat bauturii tequila, ci si-au dorit sa faca din tequila o bautura renumita si celebra la nivel mondial, populara printre generatiile mai tinere.
Tequilla Milagro este fabricata din agava albastra, recoltata din Muntii Jalisco din Mexic. Agava albastra pe care o folosesc este incredibil de dulce, ceea ce adauga multa aroma bauturii tequilla pe masura ce se distileaza. Agava albastra este prajita intr-un cuptor de caramida pana la treizeci si sase de ore, ceea ce scoate in evidenta tonurile pamantesti si gateste zaharurile fructelor.
Milagro „Miracle” foloseste agave care au o medie de opt pana la doisprezece ani pentru Tequila lor (altii folosesc agave cu o varsta de trei ani). O agave mai matura dezvolta o aroma mai buna a terroirului (gustul si simtul locului) datorita perioadei de crestere mai lungi, potrivit unui numar de experti. Milagro foloseste, de asemenea, o serie de pasi mai traditionali pentru a-si face tequila decat multi altii – din nou procese mai lente si mai scumpe, dar platesc in extractia lenta si distilarile.
In primul rand, ei folosesc hornos, cuptoarele vechi din caramida si piatra, mai degraba decat autoclavele din otel inoxidabil (care seamana mult cu cuptoarele de uscare a lemnului). Dupa aceea, odata coapta bine, agava albastra este apoi maruntita si presata pentru a extrage toate sucurile sale. Sucul rezultat este fermentat pentru a deveni mosto (suc fermentat). Mai intai este fermentat in ordinario (termenul englezesc ar fi low wine) si apoi este redistilat in tequila. in cazul lui Milagro, bautura este distilata de 3 ori mai degraba decat de 2 ori ca in cazul altor bauturi de tip tequilla. Odata gata, tequilla este imbuteliata chiar in inima orasului Mexic, unde este apoi distribuita consumatorilor din intreaga lume.
In materie de gust, aceasta tequilla are o aroma savuroasa, citrica, pe baza de plante, alcalina cu o senzatie minerala placuta, cu note vegetale si ierboase frumoase. Lemnul este sunt frumos prezent, la fel ca si indiciile de vanilie de la imbatranirea lemnului. Finisajul este mediu-lung, cu plante uscate persistente, minerale si o nota de citrice.